Един от най-големите производители на стомана в Китай Baowu Steel Group

...
Един от най-големите производители на стомана в Китай Baowu Steel Group
Коментари Харесай

Rio Tinto сключва сделка с един от най-големите производители на стомана в Китай

Един от най-големите производители на стомана в Китай Baowu Steel Group има предпочитание да ускори връзките си една от най-големите минни компании в света Rio Tinto. Желанието на Baowu Steel Group идва на фона на възобновяване на китайската желязна руда, написа Oil price. Според Bloomberg при неотдавнашната среща на ръководителя на Baowu Ченг Деронг с публични лица от австралийската Rio Tinto, неговата компания цели да се възползва от напъните за възобновяване на комерсиалните връзки сред Китай и Австралия.

След две години дипломатически разногласия Пекин възобнови някои доставки от Австралия през този месец.

Според някои известия австралийското държавно управление е разрешило взаимен план за рандеман на желязна руда сред Rio Tinto и Baowu. Според медийното издание " The Australian ", този ход съставлява най-голямата китайска инвестиция в Австралия от 2019 година

Global Times пък разказва в детайли по какъв начин държавното управление Австралия е одобрило взаимно дружество за желязна руда на стойност 2 милиарда австралийски $ (или 1,38 милиарда щатски долара). През септември 2022 година Rio Tinto разгласи, че ще влага 1,3 милиарда австралийски $ в плана за желязна руда Western Range. Освен това договорката прецизира, че Rio Tinto ще има 54% дял в интервенцията, като Baowu ще има останалите акции.

Годишният индустриален потенциал на Western Range ще бъде 25 милиона тона.По думите на анализатори планът съставлява нова глава в комерсиалните връзки сред Китай и Австралия.
 Печалбата на втората най-голяма минна компания в света Rio Tinto се срина с 41%
Печалбата на втората най-голяма минна компания в света се срина с 41%

Заради спад в цените на суровините

Междувременно най-големият интегриран производител на стомана в Тайван China Steel Corp съобщи, че ще увеличи цените на стоманата на вътрешния пазар с до 39,5 $ на звук идващия месец. Сред главните аргументи за нарастването са възходящите разноски за първични материали и новото търсене на международните пазари.

China Steel твърди, че нарастванията на цените са в сходство с световните съперници. Това са Cleveland-Cliffs и Nucor Corp. от Съединени американски щати, южнокорейската Hyundai Steel и Baowu Steel Group.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР